Visita al museu de Ferrocarril de Catalunya

Visita Museu del trenEl passat 19 de novembre vam visitar el museu del Ferrocarril de Catalunya ubicat a Vilanova i la Geltrú. Una joia de museu que compta amb trens de diferents èpoques que ens va oferir una immersió total a un món sobre raïls.

Durant tot el camí ens va acompanyar la muntanya de Montserrat, convidada de luxe que ens va permetre gaudir del trajecte, però no va quedar aquí, perquè una vegada arribats al Penedès vàrem poder veure totes les vinyes pintades amb els colors de la tardor que ens ofereix aquesta terra. Amb aquest paisatge, digne d’una postal, vam anar distreient el cap d’on realment el teníem i és que hi havia moltes ganes d’arribar al Museu.

El museu ens va sorprendre des del primer moment rebent-nos amb una locomotora a la seva entrada i això només va ser el principi. Al llarg del dia vàrem veure trens de diferents èpoques que, qui sap, potser un dia van seure en ells els nostres pares, avis o besavis.

Per temes pràctics ens vàrem dividir en dos grups i mentre un grup mirava un documental que ens donava a conèixer la vida del tren, descobria els estris i eines que el personal ferroviari d’antany feia servir i presenciava una gran exposició de trens com locomotores elèctriques, dièsel, cotxes per viatgers de diversos tipus, locomotores de vapor, màquines d’altres països…, l’altre grup gaudia d’una explicació de la vida dels trens i van poder veure el tren més antic de l’exposició datat de l’any 1848.

Finalment vam tornar a casa impressionats encara pel record d’aquests enormes però elegants gegants de ferro que fa tant de temps que hi figuren a la nostra història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.