Visitem el CRAM

El CRAM (Centre de rehabilitació d’animals marítims.) és un hospital per aquells animals marítims que han patit algun accident en el mar com tortugues, taurons, dofins, etc., que malauradament han tingut alguna ferida, majoritàriament a causa de la brutícia que hi ha al mar: pals de caramels, bosses de plàstic…, però també per la mala pràctica de l’èsser humà, ja que quan pesca ho fa amb tècniques que fan mal a aquests animals.

La nostra visita al CRAM ens a fet aprendre moltes coses, però el que més ens ha sorprès és que als taurons no els hi agraden les persones, i que quan mossega a algú és perquè els ha confós amb alguna foca o tortuga. També ens han explicat que als dofins i als taurons els curen al mateix mar, no els poden portar a l’hospital, ja que això els estressaria i moririen, per aquest motiu al CRAM només hi ha tortugues.

A la nostra sortida al CRAM també hem pogut veure una exposició de taurons i després les monitores ens han explicat com ajuden a les tortugues. Algunes les tornen al mar, altres necessiten estar més temps al CRAM. El centre té diverses sales: l’UCI per aquelles que es troben més greus i les sales de recuperació. Ens han explicat les històries de les diverses tortugues que actualment viuen allà: algunes han estat utilitzades per investigació, una altra va ser comprada per una família que no va saber com cuidar-la i va emmalaltir, per desgràcia hi ha molts camins que porten a les tortugues al CRAM.

Ha estat una excursió molt interessant, hem après que s’ha de cuidar el medi ambient, ja que animals com els marítims estan desapareixent per culpa de les males pràctiques de l’ésser humà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.